Petak, 19. Siječanj 2018, Hrvatska, Patrik Dvorščak: Množica

iz 19. Siječanj 2018 - 19:00
do 01. Veljača 2018 - 23:00
26 ljudi koji pohađaju
opis događaja
Patrik Dvorščak: Množica

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Patrika Dvorščaka z naslovom Množica, ki bo v petek, 19.1., ob 19.00, pred Galerijo Nočna izloba Pešak, AKC Metelkova mesto, Ljubljana.

——————————

Patrik Dvorščak: Množica

Za okni Galerije Nočna izložba Pešak, v tokratni razstavi umetnika Patrika Dvorščaka opazujemo instalacijo z naslovom Množica. Podoba, ki se nam kot celota predstavlja ko opazujemo pet oken, je podoba nekega drugega sveta, kjer so realnosti odvzete barve, njeni prebivalci pa so v rdečkastih tonih oropani glav, dlani in stopal.

Realnost današnjega časa je posredovana preko številnih zaslonov. Novice ki preplavljajo medije, se izmenjujejo z nepregledno hitrostjo. Poplava informacij ki s pretirano spektakularnostjo svet prikazuje z distance, se posameznika vedno manj dotakne. Grajenje slike sveta in sebstva z vpijanjem številnih podob, lahko privede do krize ali celo izgube lastne identitete. V tej igri vplivov, se na zavestni in toliko bolj nezavedni ravni izumljamo, kot nekakšne like v televizijskih nanizankah. Pod maskami, ki si jih natikamo kar sami, je vedno težje prepoznati obraze, ki so resnično naši. Tovrstno početje je še očitnejše v območju socialnih omrežij, kjer je vsak osebek zvezda svojegaresničnostnega šova. Skozi številne vloge v katere vstopamo, lastno podobo kreiramo za pogled drugega. Zato je presenetljiva umetnikova odločitev, da figure v razstavi Množica, ki so si podobne v svojem početju, pomanjkljivostih, barvi in velikosti, predstavlja, ne z mnogoterostjo obrazov, temveč kar z manjkom celotne glave.

Množici je avtor z odvzemom »mask« odvzel tudi zmožnosti primarnih čutil; vida, sluha, vonja in čuta. S tem jim je onemogočen pogled z lastnega stojišča ven, na realni svet. Liki so v svoji postavitvi med seboj odtujeni, pri čemer jim je vsakršen dotik onemogočen. Kljub temu pa jih povezuje skupna potreba po združevanju, potreba, ki jim jo je vcepila neka višja sila. Avtor jih pušča nezmožne spoznavanja in (samo)refleksije, zvedene na uniformirane lutke ustvarjenega sistema, v svoji apatičnosti nezmožne spremembe in brez želje po njej.Prikaži više
Patrik Dvorščak (Ribnica) je diplomiral leta 2017 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, kjer nadaljuje podiplomski študij. V svojem delu se ukvarja s svetlobo in prostorom. Pri tem ga zanima njuna medsebojna povezanost in odnos vizualne percepcije človeka do svetlobe, različnih barv, zvokov ter prostora. Njegovo ustvarjanje obravnava vsebine, nanašajoče se na probleme današnjika, ki kažejo na pusto, plehko vsakdanjost, ter se upirajo idejam predpisanega, razsvetljenega sveta in moralnih prepričanj.


——————————

Kuratorja: Anabel Karolyn Černohorski in Damjan Kracina
Programska ekipa: Damjan Kracina, Anabel Karolyn Černohorski, Nataša Serec
Foto arhiv: Božo Rakočević
Produkcija: KUD Mreža /
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, MOL - Oddelek za kulturo

Patrik Dvorščak: Množica, Hrvatska događaj

Bryan Ferry @Štark Arena

Bryan Ferry @Štark Arena

Petak 07. Rujan 2018
148 shares
M. P. Thompson - Koprivnički Bregi
Subota 18. Kolovoz 2018
110 shares
Festival uličnih svirača - Gradić fest
Četvrtak 30. Kolovoz 2018
105 shares
Thompson u Sarajevu (2018)
Petak 17. Kolovoz 2018
102 shares
VIBE Festival 2018
Petak 31. Kolovoz 2018
97 shares
Električna Šuma 2018
Subota 25. Kolovoz 2018
91 shares
Hope Road Reggae Festival Zadar
Subota 18. Kolovoz 2018
89 shares
2018 Aztorin Slovenian FIM Speedway GP
Subota 08. Rujan 2018
81 shares
ElGato Car Show \ VHOD7
Subota 08. Rujan 2018
80 shares
Pronaći više zanimljivih događanja
Dobiti preporuke o događajima na temelju svoje Facebook ukusu. Nabavite ga sada!Pokaži mi odgovarajuće događaje za meneNe sada