Petak, 19. Siječanj 2018, Hrvatska, Patrik Dvorščak: Množica

iz 19. Siječanj 2018 - 19:00
do 01. Veljača 2018 - 23:00
26 ljudi koji pohađaju
opis događaja
Patrik Dvorščak: Množica

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Patrika Dvorščaka z naslovom Množica, ki bo v petek, 19.1., ob 19.00, pred Galerijo Nočna izloba Pešak, AKC Metelkova mesto, Ljubljana.

——————————

Patrik Dvorščak: Množica

Za okni Galerije Nočna izložba Pešak, v tokratni razstavi umetnika Patrika Dvorščaka opazujemo instalacijo z naslovom Množica. Podoba, ki se nam kot celota predstavlja ko opazujemo pet oken, je podoba nekega drugega sveta, kjer so realnosti odvzete barve, njeni prebivalci pa so v rdečkastih tonih oropani glav, dlani in stopal.

Realnost današnjega časa je posredovana preko številnih zaslonov. Novice ki preplavljajo medije, se izmenjujejo z nepregledno hitrostjo. Poplava informacij ki s pretirano spektakularnostjo svet prikazuje z distance, se posameznika vedno manj dotakne. Grajenje slike sveta in sebstva z vpijanjem številnih podob, lahko privede do krize ali celo izgube lastne identitete. V tej igri vplivov, se na zavestni in toliko bolj nezavedni ravni izumljamo, kot nekakšne like v televizijskih nanizankah. Pod maskami, ki si jih natikamo kar sami, je vedno težje prepoznati obraze, ki so resnično naši. Tovrstno početje je še očitnejše v območju socialnih omrežij, kjer je vsak osebek zvezda svojegaresničnostnega šova. Skozi številne vloge v katere vstopamo, lastno podobo kreiramo za pogled drugega. Zato je presenetljiva umetnikova odločitev, da figure v razstavi Množica, ki so si podobne v svojem početju, pomanjkljivostih, barvi in velikosti, predstavlja, ne z mnogoterostjo obrazov, temveč kar z manjkom celotne glave.

Množici je avtor z odvzemom »mask« odvzel tudi zmožnosti primarnih čutil; vida, sluha, vonja in čuta. S tem jim je onemogočen pogled z lastnega stojišča ven, na realni svet. Liki so v svoji postavitvi med seboj odtujeni, pri čemer jim je vsakršen dotik onemogočen. Kljub temu pa jih povezuje skupna potreba po združevanju, potreba, ki jim jo je vcepila neka višja sila. Avtor jih pušča nezmožne spoznavanja in (samo)refleksije, zvedene na uniformirane lutke ustvarjenega sistema, v svoji apatičnosti nezmožne spremembe in brez želje po njej.Prikaži više
Patrik Dvorščak (Ribnica) je diplomiral leta 2017 na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, kjer nadaljuje podiplomski študij. V svojem delu se ukvarja s svetlobo in prostorom. Pri tem ga zanima njuna medsebojna povezanost in odnos vizualne percepcije človeka do svetlobe, različnih barv, zvokov ter prostora. Njegovo ustvarjanje obravnava vsebine, nanašajoče se na probleme današnjika, ki kažejo na pusto, plehko vsakdanjost, ter se upirajo idejam predpisanega, razsvetljenega sveta in moralnih prepričanj.


——————————

Kuratorja: Anabel Karolyn Černohorski in Damjan Kracina
Programska ekipa: Damjan Kracina, Anabel Karolyn Černohorski, Nataša Serec
Foto arhiv: Božo Rakočević
Produkcija: KUD Mreža /
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, MOL - Oddelek za kulturo

Patrik Dvorščak: Množica, Hrvatska događaj

Sea Star Festival 2018

Sea Star Festival 2018

Četvrtak 24. Svibanj 2018
348 shares
Boiler Room Medjugorje

Boiler Room Medjugorje

Srijeda 06. Lipanj 2018
325 shares
Spring Break Island 2018
Četvrtak 31. Svibanj 2018
305 shares
Battle4Split FIFA 18
Subota 26. Svibanj 2018
301 shares
SPRING BREAK EUROPE 2018 in Zrce
Četvrtak 31. Svibanj 2018
216 shares
Operna noč v Mestnem parku
Petak 25. Svibanj 2018
205 shares
Hladno pivo - slavljenički koncert u Beogradu
Subota 26. Svibanj 2018
198 shares
Cars & Coffee Slovenia - Koper
Nedjelja 27. Svibanj 2018
194 shares
Scorpions at Ljubljana, Slovenia
Petak 08. Lipanj 2018
193 shares
Ricardo Villalobos / 15. jun 2018. / Blender
Petak 15. Lipanj 2018
163 shares
Pronaći više zanimljivih događanja
Dobiti preporuke o događajima na temelju svoje Facebook ukusu. Nabavite ga sada!Pokaži mi odgovarajuće događaje za meneNe sada